Theorie

Theorie - De eerste stap naar je rijbewijs

De theorie leren en je voorbereiden op het examen kan best intensief zijn. Middels theorielessen doe je de noodzakelijke kennis op over onder andere de betekenis van verkeersborden,  voorrangsregels, wet- en regelgeving aangaande verkeersdeelname en het herkennen van gevaren.

Voordat je je tussentijdse toets of je praktijkexamen mag afleggen moet je in het bezit zijn van een theoriecertificaat. Dit is een verplicht onderdeel. Theorie vormt tenslotte de basis van je rijopleiding. Het is dus belangrijk om snel te starten met het behalen van je theoriecertificaat om de weg naar het behalen van je rijbewijs vrij te maken! 

Het is goed om te vermelden dat je al vanaf een leeftijd van 16 jaar toestemming hebt om je theorie-examen af te leggen. 

Er zijn verschillende manieren om je certificaat te halen. Zo kun je een regulier examen doen, een verlengd examen of zelfs een individueel examen. 

theorieles

Je hoeft niet te wachten met je rijlessen

Moet je dan ook wachten met het nemen van rijlessen? Nee, gelukkig niet! 

Als je je theoriecertificaat nog niet op zak hebt, mag je al wel beginnen aan je rijlessen. Hou er wel rekening mee dat dit ceritificaat wel voorwaardelijk is voor het aanvragen van je praktijkexamen. Het spreekt natuurlijk voor zich dat het beter is als je je theoriecertificaat al op zak hebt vóórdat je begint met rijlessen. Je beheerst dan namelijk al de nodige theoretische kennis voordat je de weg op gaat. Met deze kennis op zak is het een stuk vertrouwder autorijden!

Leren voor je Theorie-examen

Je kunt bij ons op twee verschillende manieren de theorie leren. We bieden zowel online studeren (i-Theorie) aan als klassikale lessen.

i-Theorie - Online theorie leren

 

De online methode is via de i-Theorie module. De kosten voor deze methode bedragen € 59,- en de aankoop doe je direct bij je instructeur. . 

Het fijne van online studeren is dat je zelf je studietempo bepaalt en je kunt waar en wanneer je maar wilt inloggen en oefenen!

 

 

online theorie

Het werkt heel eenvoudig:

  • Je ontvangt van ons een email met daarin een unieke inlogcode. deze code geeft jouw toegang tot de online studie
  • In 4 overzichtelijke hoofdstukken leer je stapsgewijs alles wat je moet weten om op theorie-examen te kunnen
  • Oefenen en leren, wanneer en waar jij maar wilt!

Klassikale theorielessen

Het kan natuurlijk zijn dat je de theorielessen liever klassikaal wilt volgen. Ook daar hebben wij rekening mee gehouden. Wij bieden de klassikale lessen niet zelf aan maar via enkele erkende en betrouwbare partners waar we nauw mee samenwerken.

De namen van onze partners en hoe je ze het beste kan benaderen, kan je hieronder vinden:

  • nutheorie.nl - een eendaagse cursus waarna je diezelfde dag al examen gaat doen! kijk voor meer informatie op www.nutheorie.nl
  • 123-theorie.nl; een eendaagse cursus waarna je diezelfde dag al op examen gaat! kijk voor meer informatie op www.123-theorie.nl
  • Beide partners zijn gespecialiseerd in ééndaagse cursussen en brengen je aan de hand van duidelijke instructies, handige ezelsbruggetjes en waardevolle tips alle theoretische kennis bij, die je nodig hebt om vol zelfvertrouwen je examen te doen!
theorie klassikaal

Wacht niet langer

Ben je al overtuigd? Wil je zo snel mogelijk beginnen met je theorielessen? Of wil je juist eerst rustig aan beginnen aan je rijlessen en later je theorie halen? Het kan allemaal. Neem contact met ons op en wij zorgen er samen voor dat je zo snel en eenvoudig mogelijk je rijbewijs haalt.