Theorie

Rijschool Kia

Professioneel Betrouwbaar Voordelig   

Theorie - De eerste stap naar je rijbewijs

De theorie leren en je voorbereiden op het examen kan best intensief zijn. Middels theorielessen doe je de noodzakelijke kennis op over onder andere de betekenis van verkeersborden,  voorrangsregels, wet- en regelgeving aangaande verkeersdeelname en het herkennen van gevaren.

Voordat je je tussentijdse toets of je praktijkexamen mag afleggen moet je in het bezit zijn van een theoriecertificaat. Dit is een verplicht onderdeel. Theorie vormt tenslotte de basis van je rijopleiding. Het is dus belangrijk om snel te starten met het behalen van je theoriecertificaat om de weg naar het behalen van je rijbewijs vrij te maken! 

Het is goed om te vermelden dat je al vanaf een leeftijd van 16 jaar toestemming hebt om je theorie-examen af te leggen. 

Er zijn verschillende manieren om je certificaat te halen. Zo kun je een regulier examen doen, een verlengd examen of zelfs een individueel examen. 

Je hoeft niet te wachten met je rijlessen

Moet je dan ook wachten met het nemen van rijlessen? Nee, gelukkig niet! 

Als je je theoriecertificaat nog niet op zak hebt, mag je al wel beginnen aan je rijlessen. Hou er wel rekening mee dat dit ceritificaat wel voorwaardelijk is voor het aanvragen van je praktijkexamen. Het spreekt natuurlijk voor zich dat het beter is als je je theoriecertificaat al op zak hebt vóórdat je begint met rijlessen. Je beheerst dan namelijk al de nodige theoretische kennis voordat je de weg op gaat. Met deze kennis op zak is het een stuk vertrouwder autorijden!

Leren voor je Theorie-examen

Je kunt bij ons op twee verschillende manieren de theorie leren. We bieden zowel online studeren (i-Theorie) aan als klassikale lessen.

i-Theorie - Online theorie leren

 

De online methode is via de i-Theorie module. De kosten voor deze methode bedragen € 59,- en de aankoop doe je direct bij je instructeur. . 

Het fijne van online studeren is dat je zelf je studietempo bepaalt en je kunt waar en wanneer je maar wilt inloggen en oefenen!

 

 

Het werkt heel eenvoudig:

Klassikale theorielessen

Het kan natuurlijk zijn dat je de theorielessen liever klassikaal wilt volgen. Ook daar hebben wij rekening mee gehouden. Wij bieden de klassikale lessen niet zelf aan maar via enkele erkende en betrouwbare partners waar we nauw mee samenwerken.

De namen van onze partners en hoe je ze het beste kan benaderen, kan je hieronder vinden:

Je kunt je ook uitstekend voorbereiden op je auto theorie examen op: Autotheorie.nl

Stappenplan rijbewijs halen

Beginnen aan een rijopleiding en het volgen van je eerste rijles kan spannend zijn. Dat begrijpen we maar al te goed. Wij willen je daar dan ook graag bij helpen. Dit doen we niet alleen door het verzorgen van betrouwbare rijlessen maar ook door jou vooraf te voorzien van voldoende informatie.

We leggen je graag uit hoe de weg naar je rijbewijs er precies uitziet en welke stappen je hiervoor moet doorlopen.

Stap 1: Een rijschool die bij jou past

De eerste stap is best eenvoudig, het vinden van een rijschool die bij jou past. Hiervoor zou je kunnen informeren bij vrienden en kennissen. Maar je kan ook op Internet zoeken naar een geschikte rijschool in jouw stad of dorp, een rijschool die betrouwbaar is en het liefst ook voordelig.  Op basis van ervaringen en reviews kan je vaak al gauw een keuze maken.

Het is natuurlijk ook fijn als een rijschool proeflessen aanbiedt om een goed gevoel te krijgen of de rijschool en de instructeur. Bovendien kan je dan zelf in de praktijk ervaren hoe het is om bij deze school rijlessen te volgen. Wanneer je de keuze gemaakt hebt, mag je alvast nadenken over de volgende stap, de theorie.

Stap 2: vraag het theorie-examen aan

Het is vaak verstandig om direct bij aanvang van je rijlessen ook aan de slag te gaan met je theorielessen. Wij bieden deze theorielessen aan in onze pakketten. Zo heb je het gemak dat je overal aan gedacht hebt. De theorielessen van ons worden verzorgd door externe partijen die hierin gespecialiseerd zijn. Hierover kan je meer lezen onder Theorielessen. Vervolgens wordt jou altijd aangeraden om zo snel mogelijk het theorie-examen aan te vragen. Je hebt dan doorgaans nog een maand om de theorie zo goed mogelijk onder de knie te krijgen.

Stap 3: Theorie-examen

Met een goede voorbereiding en inzet ga je gegarandeerd slagen voor je theorieexamen van het CBR. Wanneer je niet geslaagd bent krijg je gelijk te horen welke kennis je nog tot je moet nemen om wel te slagen voor het theorie-examen. Je kan daarna gelijk een nieuwe afspraak maken met het CBR.

Wanneer jij slaagt krijgen wij als rijschool zijnde het goede nieuws ook te horen. Dit wordt door ons in je gegevens verwerkt en je bent klaar om je voor te bereiden op je praktijkexamen. Denk eraan dat je binnen 1,5 jaar na het behalen van het theorie diploma jouw praktijkdiploma moet behalen.

Vul een gezondheidsverklaring in

Op het moment dat jij examen wil doen voor jouw autorijbewijs moet door het CBR worden beoordeeld of je wel in staat bent om te rijden. Er wordt gekeken naar jouw geestelijke en lichamelijke gezondheid. Wanneer je gezondheidsproblemen hebt of een beperking hoeft dat doorgaans geen belemmering te zijn. Er zijn dan vaak wel maatregelen die je moet nemen zoals het dragen van een bril of het rijden in een aangepaste auto.

Vraag je praktijkexamen aan

Een praktijkexamen halen is natuurlijk de belangrijkste stap naar je rijbewijs. Je rijinstructeur beoordeelt of jij klaar bent om deel te nemen aan het praktijkexamen. Jij machtigt de rijschool, en je overlegt via jouw rijschool over een geschikte datum voor je examen. Je gaat immers samen met je instructeur naar het CBR voor je examen. Bovendien is het goed om te weten dat je het examen doet in de auto van jouw rijschool, waarin je ook de rijlessen hebt gevolgd. Dat is wel zo fijn en vertrouwd.

Ook goed om te vermelden is dat je voor je examen een geldig identiteitsbewijs en het formulier zelfreflectie hoort mee te nemen. Dat laatste formulier vul je in en je bespreekt het na het examen met de examinator. Je neemt verder de officiële uitnodiging voor het praktijkexamen mee. Wij vertellen je hier graag meer over.

Haal je rijbewijs op

Slaag je voor het praktijkexamen, dan mag je met het bewijs van slagen, de verklaring van rijvaardigheid,  jouw rijbewijs gaan ophalen bij de gemeente. Je maakt hiervoor een afspraak bij het gemeentehuis in jouw woonplaats.

 

Begin nu met stap 1

Wij helpen je graag door jou meer informatie en een gratis proefles aan te bieden. Wanneer je kiest voor onze rijschool zal je direct ervaren hoe het is om je rijlessen te volgen bij een professionele, flexibele  rijschool die met jou meedenkt en zich maximaal inzet zodat jij z.s.m. je rijbewijs haalt.

Wacht niet langer

Ben je al overtuigd? Wil je zo snel mogelijk beginnen met je theorielessen? Of wil je juist eerst rustig aan beginnen aan je rijlessen en later je theorie halen? Het kan allemaal. Neem contact met ons op en wij zorgen er samen voor dat je zo snel en eenvoudig mogelijk je rijbewijs haalt.